İletişim çağında “güçlü” olan sadece en son teknolojiye sahip olan değil, gelişimin bütün basamaklarında yer alandır. Çünkü teknoloji bilgi birikimi ve deneyime dayalıdır. Teknolojide bir öncekinin üzerine koyarak ilerlemek esastır. Teknoloji gelişmeleri takip ederek yeniliklere hızla uyum sağlayanlar bu yarışa devam edebilecektir.
Yenilikler ve ilerlemeler ise ihtiyaçların farklılaşması ile doğmaktadır. 5G, kablosuz iletişim teknolojilerinde çığır açan değişikliklere uyum sağlamayı gerektiriyor. Bu uyum süreci ciddi boyutlardaki performans ihtiyaçlarını karşılamak adına farklı düşünmeyi gerektiren, benzeri görülmemiş zorlukları da beraberinde getiriyor. Tüm bu süreci kapsayan 5G Ekosistemi ile ilgili başlıca konular şöyledir.
5G’nin çok sayıda kullanıcının iletişim kurabilmesine, çok düşükten çok yükseğe veri hızlarına, düşük gecikme süresi ihtiyacına, büyük makine-makine iletişimine, yüksek güvenilirliğe ve güç tasarrufu gibi ihtiyaçlara çözüm sunması öngörülmektedir. Akıllı telefon, akıllı araçlar, akıllı ev derken 5G akıllı şehirler vaat ediyor. 5G ile hedeflenen her nesneye iletişim yeteneği kazandırmak! Hatta yalnızca bütün nesneler arası (bireyden bireye, makinadan makinaya, bireyden binaya, binadan araca) iletişimi sağlamak değil aynı zamanda bunu geniş bantta, düşük gecikmeyle ve yüksek hızlarda yapmak. 5G’nin getireceği bu büyük yenilikler hepimizi heyecanlandırırken aynı zamanda düşündürüyor. Peki bu teknolojinin ölçümleri, testleri ve standardizasyonu nasıl yapılacak? Sorunun cevabına buradan ulaşabilirsiniz. Ölçüm detayları ve sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz